Gili Air (4)
Door: Frans de Meijer
Blijf op de hoogte en volg Carla & Frans
05 September 2014 | Indonesië, Gili Air
In tegenstelling tot de (stads)kampungs op Java, is het hier erg opgeruimd. Dat wil zeggen: de tuintjes zijn schoon (en voorzien van veel fraaie bloeiende planten) en de straten geveegd. Ook hier zijn lukraak vuilnisbelten gecreëerd en ligt verderop een stuk bos nog gevaarlijk na te smeulen. Desondanks ziet het er allemaal leuk uit.
's Middags hebben wij de lunch - saté sapi en 'kentang goreng' - aan het zwembad laten bezorgen. Hoe luxe kan je lunchen, liggend met uitzicht op tuin en zee (zie voor het exacte uitzicht de foto bij 'Gili Air #2').
Voor morgen is overigens een privéboot geregeld voor de overtocht naar Lombok. Telkens als wij langs de vissershaven lopen, gissen wij welke boot het zou zijn. Vanmorgen zagen wij een schipper zijn boot voor ons hotel flink hozen, dus misschien ...
Voorlopig genieten wij nog even van onze laatste (rust)avond op Indonesische bodem. Morgen start het 'te land, ter zee en in de lucht'.
Bij aankomst in Jakarta, moeten wij 9 uur wachten en hadden wij eigenlijk gehoopt op een klein slaapje in het luchthavenhotel. Het beoogde hotel lijkt echter gesloten te zijn wegens verbouwing. Hopelijk vinden wij een andere slaapplek (lees: hotel) op de luchthaven.
Woordenlijst - Daftar kata
sate, satay, satai - saté
sate sapi [saté spai] - rundvleessaté
05 September 2014 - 18:37
Dorine:
Jammer dat jullie al weer terug moeten: het is volgens mij altijd véél te kort! Ik heb genoten van de dagelijkse verslagen; ik zal ze missen zoals jullie Indonesië wellicht zullen missen.
Niettemin wens ik jullie een goede en voorspoedige reis toe- en vooral een goede boottocht. -
05 September 2014 - 19:06
Pa & Ma:
Goede reis terug en we zijn benieuwd naar jullie verhalen 'mondeling'.
Op internet wat gezocht naar dat boek over Bali. Als boek belachelijk duur ($ 20 voor een boekje van 82 pagina's). Op een Spaanse Amazon site is dit wel te downloaden voor nog geen € 4. (Alleen weet ik niet hoe zoiets in zijn werk gaat met betalen en zo).
We hebben volop met jullie mee-genoten van deze reis dankzij de verslagen en de foto's.
Sampai bertemu lagi. Pa & Ma. -
06 September 2014 - 09:49
Lucia:
geniet van de laatste stukjes vakante en een heel goede reis terug!